Ads 468x60px

Parite Yorumları / İntegral Menkul Değerler - (22.10.2012)

Parite Yorumları:
EUR/USD paritesinde geçtiğimiz hafta olumlu sonuçlanan ABD verileri ve Avrupa Liderler zirvesinde İspanya Başbakanı Rajoy’un ülkesinin bir yardım istemek için baskı altında olmadığını söyleyerek borç krizinin daha da uzayacağı endişelerini arttırması sonrası Euro’nun Dolar
karşısındaki değer kaybını hafta boyunca devam ettirerek 1.3085 destek seviyesini aşağı yönlü kırdığını gözlemlemiştik. Paritede, şu an itibariyle işlemlerin 1,3046 seviyesinden devam ettiğini görmekteyiz. Yatırımcılarımızın bu aşamada , olası düşüşlerdel 1,3005 – 1,2980 seviyelerinden alış yapmalarının, 1,2945 seviyesinin altını stop seviyesi olarak; 1,3040-1,3070 seviyelerini ise hedef noktalar olarak belirlemelerinin uygun olabileceğini düşünmekteyiz. Bugün açıklanacak olan ABD 6 aylık bono ihalesi takip edilmelidir.
GBP/USD paritesinde geçtiğimiz hafta genelde olumlu sonuçlanan ABD verileri ve Euro Liderler Zirvesinden beklenen gelişmelerin olmamasına da bağlı olarak 1,6065 direnç seviyesinin aşılamadığını ve petrol fiyatlarındaki sert satışlara da bağlı olarak pariteyi kademeli olarak 1,5990 seviyelerine kadar geri çektiğini görmüştük. Bu sabah itibari ile işlemlerin hafif alıcılı bir seyirde 1,6025 seviyesinden devam ettiğini gördüğümüz kotasyonda, yatırımcılarımızın bu aşamada, olası yükselişlerde 1,6065-1,6075 seviyelerinden satış pozisyonu açmalarının, bu pozisyonlar için 1,6110 seviyesinin üstünü stop noktası belirlemelerinin ve aşağıda 1,6030 / 1,6005 seviyelerini hedeflemelerinin uygun olabileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan ABD’nin 3 ve 6 aylık bono ihaleleri takip edilmelidir.
USD/TRY Paritesinde; geçtiğimiz hafta TC Merkez Bankası’nın PPK kararlarında ROK oranlarını tekrar artırması ve faiz koridorunun üst bandını beklenenden az düşürmesi sonrası TL’nin değer kazanarak pariteyi 1,7950 seviyelerine çektiğini görmüştük. Şu an itibari ile işlemlerin 1,7943 seviyesinden devam ettiğini gördüğümüz paritede, yatırımcılarımızın bu aşamada, olası düşüşlerde; 1,7900-1,7870$ seviyelerinden alış pozisyonuna girmelerini, 1,7840 $ seviyesinin altını stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve yukarıda 1,7950 – 1,7975 seviyelerinin hedeflenebileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan ABD 3 ve 6 aylık bono ihaleleri takip edilmelidir.
USD/JPY paritesinde; Euro Liderler zirvesinden İspanya’nın Kurtarma paketine başvurmayı sert bir dilde reddetmesi ve zirveden olumlu bir sonuç çıkmaması sonrası Dolar’ın Euro karşısında değer kazandığını ve 79.20 direnç seviyesinin aşıldığını söyleyebiliriz. Japonya Ekonomi Bakanı’nın büyümeyi sağlayabilmek için parasal genişlemenin olması gerektiği yönündeki açıklamaları ve Japonya’daki ihracat rakamlarının sert düşüş sergilemesi sonrası paritede son günlerde sergilenen yükselen trendin devam etmektedir. Bu sabah itibari ile işlemler 79,57 seviyelerinden devam etmektedir. Yatırımcılarımızın, olası düşüşlerde 79,20-79,10 seviyelerinden alış pozisyonuna girmesini; 78,80 seviyesinin stop seviyesi olarak belirlenmesinin ve yukarıda 79,85 seviyelerinin hedeflenebilir.
Egemen Candır
Araştırma Departmanı / Analist
İntegral Menkul Değerler Forex Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u