Ads 468x60px

Maliye Bakanı Açıkladı Bütçe açık verdi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk 9 ayda bütçe açığını 14,4 milyar lira, faiz dışı fazlanın ise 25,2 milyar lira olduğunu bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı bütçe rakamlarında 9 ayda 14.4 milyar TL açık verildiği belirtildi.


Rakamlarda faiz dışı fazla 25.2 milyar TL olurken bütçe giderlerinde yüzde 16'lık azalış ile 25.8 milyar TL oldu.

Bütçe gelirleri ise yüzde 12 artışla 243.7 milyon TL oldu.

Bütçe rakamlarını açıklayan Şimşek bütçede en büyük payın eğitime gittiğini belirtirken 2013 yılında yaklaşık 114 milyar TL'lik personel gideri olduğunu açıkladı.

İç talepte bir artış öngörmediklerini kaydeden Maliye Bakanı, 2013 yılı için bütçe açığının 33.9 milyar TL olduğunu faiz dışı fazlanın ise 19.1 milyar TL olarak öngördüklerini belirtti.

2013'te vergi gelirlerinden yüzde 14 artış beklentisini dile getiren Şimşek, bütçe giderlerinin 404 milyar TL gelirlerinin ise 370.1 milyar TL olarak öngördüklerini açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u