Ads 468x60px

Altın 1.700 $'ın altına düşebilir

İntegral Menkul Değerler Analisti Egemen Candır, altın fiyatlarında, FOMC toplantısından ABD ekonomisini destekleyici ve QE3'ün enflasyona olumsuz etkilerini vurgulayıcı yorumlar çıkması durumunda 1.700 dolar seviyelerinin altına sarkışlar görüleceğini söyledi.

İntegral Menkul Değerler Analisti Egemen Candır, ABD'de 6 Kasım'da gerçekleşecek seçimler yaklaştıkça piyasalarda dikkatlerin Avro Bölgesi'nden Kuzey Amerika'ya kaydığını ve özellikle ABD ekonomisindeki gelişmelere hassas finansal enstrümanlarda bir kısım fiyatlamaların etkin olduğunun görüldüğünü belirterek, ''13 Eylül'de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Federal Open Market Commitee (FOMC) toplantısında bir süredir beklenen üçüncü niceliksel genişlemenin (QE3) kararının alınması sonrası başta altın olmak üzere bir çok enstrümanda yükseliş görülürken, bu parasal genişlemenin ucu açık yapısı dolayısı ile piyasalarda bir kısım endişelerin fiyatlanmaya başladığını görüyoruz'' dedi.

Candır, ''Altın fiyatlarında, 5 Ekim'de açıklanan ABD'nin tarım dışı istihdam verisinin olumlu çıkması ve ardından gelen üç hafta boyunca ABD verilerinde genel olarak olumlulukların devam etmesi sonrası uluslararası altın piyasasında kritik 1.800 dolar seviyesinin aşılamadığını ve 1.795 dolar seviyelerinden bu yana kademeli olarak devam eden satış baskısının son zamanlarda ham petrolde de görülen çekilmeler ile kuvvet kazandığını görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Çekilmelerden sonra görülen yükselişlerde kısa vadede ilk göze çarpanın altının 1.737 direncini aşamadığını kaydeden Candır, ''Altın fiyatlarında QE3'te vites küçültmeye gidilebileceği endişelerinin ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'in seçimleri kazanıp parasal genişlemeye müdahale edebileceği endişeleri ile pekiştirildiğini görmekteyiz'' dedi.

Bugün başlayan FED'in FOMC toplantısı öncesi yükselişlerde direnç görülmeye devam edilmesi durumunda kademeli olarak 1.716 ve 1.710 dolar desteğine çekilmeler görülebileceğine dikkati çeken Candır, şu değerlendirmede bulundu:

''Altın fiyatlarında, FOMC toplantısından ABD ekonomisini destekleyici ve QE3'ün enflasyona olumsuz etkilerini vurgulayıcı yorumlar çıkması durumunda 1.700 dolar seviyelerinin altına sarkışlar görülerek 1.695 ve 1.687 dolar seviyelerinin test edilebileceğini düşünmekteyiz.

Olumlu etkenler için bu aşamada risk iştahının zayıf olduğunu düşündüğümüz altın fiyatlarında, FOMC'den QE3'ü destekleyici yorumlar çıkması durumunda tekrar 1.737 dolar seviyelerinin test edilebileceğini ve bu seviyelerin aşılması durumunda 1.752 dolar seviyelerinin görülebileceğini düşünmekteyiz.''

Dün 1.728,41 dolardan kapanan altının ons fiyatı güne, yatay başlayarak şu dakikalarda yüzde 0,26 düşüşle 1.723 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u