Ads 468x60px

ABD'de konut fiyatlarında artış yaşandı

ABD'de konut fiyatları, Ağustos'ta biten bir yıllık sürede, son iki yılın en hızlı artışını gerçekleştirdi. Bu durum, konut piyasasının ekonomik büyümeyi yönlendirmeye yardımcı olacağını işaret ediyor.

S&P/Case-Shiller'ın 20 şehirdeki konut fiyatları endeksi, Ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak Temmuz 2010'dan bu yana en hızlı artışını gösterdi. Bu veri Temmuz ayında yüzde 1.2'lik bir artış göstermişti. Bloomberg'in anketine katılan 25 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 1.9 artması bekleniyordu.

2006 yılında başlayan konut fiyatlarındaki düşüşün ekonomiyi resesyona itmesinin ardından, konut değerlerinin istikrar kazanması, harcamaların artmasına neden olan tüketici güvenindeki güçlenmeye yardımcı oluyor. Fed politika yapıcıları, büyümeyi desteklemek ve işsizliği azaltmak için faizleri 2015 yılının ortasına kadar düşük tutma taahhüdünde bulundu.

Detroit'te Ameriprise Financial Inc. kıdemli ekonomisti Russell Price, "Konut piyasasındaki toparlanma gerçek ve sürdürülebilir" dedi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 1.5 artış ile yüzde 3.1 artış arasında kaldı.

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1236787-abdde-konut-fiyatlari-artti

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u