Ads 468x60px

Günlük Piyasa Analizi

EUR / USD Günlük Piyasa Analizi

Moody's Investors Service, İspanya'nın kredi notunu Baa3 olarak teyit etti ve görünümü 'negatif' olarak belirledi. Buna ek olarak, İspanya'nın kısa vadeli kredi notunu da Prime-3 olarak yineledi. Moody's bu teyitler ile İspanya'nın kredi notu için 13 Haziran 2012'de başlattığı negatif gözden geçirmeyi tamamladı. Moody's kredi notlarının teyit edilmesi yönünde yaptığı değerlendirmenin, İspanya'dan Haziran ayından bu yana yaşanan pozitif gelişmeleri yansıttığını vurguladı. Moody's, ECB'nin yeni tahvil alım programı çerçevesinde İspanya'nın devlet tahvillerini alma arzusunun İspanya'nın uluslararası borçlanma piyasalarına ulaşma imkanını kaybetme riskini önemli oranda azalttığını belirtti. Moody's ayrıca İspanyol hükümetinin mali ve yapısal reform tedbirlerini uygulamaya bağlı kalmaya devam ettiğine de işaret etti. Yunanistan’da sorunlar aşılmaya çalışıyor ancak sürenin oldukça azaldığını söyleyebiliriz. Kathimerini gazetesinin haberine göre Yunan bankaları, sermaye ihtiyaçlarını azaltmak için, ellerindeki Yunan devlet tahvillerini Avro bölgesi geçici kurtarma fonu EFSF tarafından ihraç edilen tahviller ile takas edebilecekler. İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan habere göre Yunanistan, uygulanan borç yeniden yapılandırma programı nedeniyle zarara uğrayan bankalara aktarması gereken para miktarını düşürmek için, uluslararası denetçiler ile bankaların elindeki devlet tahvillerinin nominal değerleri üzerinden takas edilebilmeleri konusunda anlaştı. IMF'nin Yunanistan'daki heyetinin başkanı Poul Thomsen, Yunanistan ile uluslararası kreditörler arasında kemer sıkma planı konusunda yapılan görüşmelerin sonuçlandırılması yönünde ciddi ilerleme sağlandığını bildirdi. Thomsen, yakın zamanda bir anlaşmaya varılmasını beklediğini ifade etti. Yunanistan Maliye Bakanı Stournaras ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Thomsen, haftalardır süren görüşmelerde politika konularının büyük bölümü üzerinde anlaşmaya varıldığını belirtti. Thomsen'in açıklaması Yunanistan'da koalisyon hükümetinin küçük ortakları Pasok ve Demokratik Sol'un istihdam piyasasına yönelik reform taleplerine oy vermeyecekleri açıklamasından kısa süre sonda geldi. Yunanistan Maliye Bakanlığın'dan üst düzey bir yetkili, Yunanistan'ın borç sürdürülebilirlik raporunun ABD'de 6 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçimi öncesinde hazır olacağını ve 31.5 milyar Avro tutarındaki yardım diliminin Kasım ayı ortasında serbest bırakılmasını beklemeye devam ettiklerini söyledi. Dün gelen Tüfe verilerinin azalması paritede düşüşleri tetiklerken Zew ekonomik güven anketinden çıkan iyimser sonuçlar piyasada moralleri düzeltirken paritede yukarı doğru bir ivme kazandı.
    Teknik açıdan baktığımızda 1,3200-1,3220 yukarı beklentimizi revize ediyoruz ve 1,3171-1,3191 seviyesini paritenin tepe noktası olarak gördüğümüzü söylüyoruz. RSI’nın aşırı alım bölgesinde olması paritede düşüşleri getirecektir. Bugün beklentimiz paritenin 1,3171-1,3191 seviyesine kadar yükselmesi şeklinde.  Ancak bunun gerçekleşmesi için 1,3100 seviyesinin üstünde tutunmamız gerekmekte. Aşağıda ise paritenin geri çekilmesi durumunda günlük pivot noktamız 1,3018 seviyesine kadar bir geri çekilme gelebilir. Bu seviyenin altına düşmesini beklemesekte düştüğümüz takdirde 1,2990 seviyesine kadar geri gelebiliriz.

Destekler : 1,3057-1,3018-1,2990

Dirençler : 1,3138-1,3171-1,3191






ALTIN Günlük Piyasa Analizi

Altında dün bir miktar yukarı toparlanma olsada haftalık pivot noktamız olan 1762’nin altında olduğumuz için satış baskısının ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Altındaki hedef artık son geri çekilme olan 1600’lü rakamlar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak haftalık pivot noktasına bu noktada çok dikkat edeceğiz bugün 1753 seviyesi kırılır ise 1762 seviyesini test edeceğiz. Biz 1762 seviyesinin kırılmasını beklemiyoruz ama eğer 1762 seviyesi kırılır ise bir miktar yükseliş dalgası izleyebiliriz. Bizim beklentimiz ise haftalık pivot noktamızın sağlam direnç oluşturması ve paritede düşüş dalgasının artması şeklinde. Aşağıda 1742 seviyesi kırıldığı takdirde 1734 seviyesi test edilecektir.

Destekler :  1748-1743-1738

Dirençler :  1751-1756-1766




GBP/USD Günlük Piyasa Analizi



İngiltere’de açıklama yapan yetkililer geçtiğimiz 2 yılda görülen zayıf büyümenin,yüksek enflasyonun,zayıf ihracat piyasasından ve kredi şartlarındaki bozulmadan kaynaklandığını söylediler. Yetkililer ayrıca İngiltere’de verimliliğin krizinden ciddi darbe aldığını ve telafisinin uzun yıllar gerektiğini ifade ettiler. Dün gelen rakamlara baktığımızda hemen hemen beklentiler dahilinde gelen rakamlarda birtek Üfe girdisinde bir azalma göründüğü bununda yeni bir parasal gevşemeyi tetikleyebileceğini söyleyebiliriz. Özellikle bugün işsizlik oranı ve İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Toplantı Tutanaklarının açıklanacağı paritede piyasaya verilecek mesajların İngiltere’nin önümüzdeki dönemde ekonomik politikalarını belirleyici bir etki yaratacağını söyleyebiliriz. İngiltere’de bir önemli veride bugün açıklanacak enflasyon raporu. Enflasyon’da eğer bir düşüş görülür ise bu parasal genişlemenin önünü açabilir.
            Teknik açıdan baktığımızda ise 1,6130’un önemli bir direnç olduğunu bu noktanın paritede oluşan kanalın tepe noktası olduğunu bu seviyenin geçilmesiyle önce 1,6175 seviyesine hareket edecek olan paritede bu seviyenin üstünde de 1,6200’yi test edilecektir. Aşağıda ise günlük pivot noktamız olan 1,6100 seviyesi kırılır ise 1,6065 seviyesini test edeceğiz. Haftalık pivot noktamız olan 1,6065 seviyesi kırılır ise o zaman sert satışlar başlayacak ve 1,4000 orta vade hedefimize gideceğiz.

Destekler :  1,6100-1,6065-1,6025

Dirençler :  1,6130-1,6175-1,6200


USD/JPY Günlük Piyasa Analizi


Japonya Maliye Bakanı Koriki Jojima, Fransa Maliye Bakanı Moscovici ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Japonya'nın Avro bölgesinin kalıcı kurtarma fonu ESM'nin ihraç edeceği tahvilleri satın almayı değerlendireceğinin söyledi. Jojima, Avrupa'nın finansal sisteminde istikrarın sağlanmasına yardım için ESM'den tahvil almayı düşüneceklerini vurguladı. Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hirohide Yamaguchi, finans şirketlerinin, hanehalkı tasarruflarının finansal yatırımlara dönüştürülmesini cesaretlendirmek için daha fazla çaba göstermelerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Yamaguchi, "1500 trilyon Yen tutarındaki hanehalkı varlıklarının yarıdan fazlası banka mevduatlarında, bu uyuyan parayı uyandırmak amacıyla ortamı iyileştirmek için alan var" diye konuştu.
    Teknik açıdan baktığımızda ise yukarıdaki direnç çizgimizi kıran paritede aşağı doğru bir kar satışının yaşandığını ve tekrardan yukarıya gitmekte istekli olduğunu söyleyebiliriz. Aşağıda 78,61 seviyesini kırdığımızda 78,52 seviyesine kadar inecek olan paritede yükselişlerin gelmesini düşünüyoruz. Yukarıda ise 78,94 seviyesi geçilir ise 79,14 seviyesi test edilecektir.

Destekler : 78,61-78,48-78,35

Dirençler :  78,69-78,82-78,94


hedefoption Analiz Ekibi

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u