Ads 468x60px

Altın Yorumu / Venn Danışmanlık - (22.10.2012)

ALTINI FOMC ÖNCESİ GERİLİM BESLER
Haftanın başında altının cuma günkü satışlarının haftanın ilk işlemlerine damga vuracağını söyleyebiliriz.VennUS teki yorumumuzda altının 1712 desteğinin önemli olduğunu ve daha fazla geri çekilmelerin ancak Fomc ile gelebileceğini düşündüğümüzü belirttik.

Devam eder mi altındaki gerilemeler yoksa altın buradan tepki bulur mu sorusunun yanıtını Fomc dışında iki konuyu izleyerek güncelleyeceğiz.Bunlardan birincisi Lübnan’daki gerilim.Ortadoğunun hafta başında bu konuyu yadsımayacağını ve önemseyeceğini düşünüyoruz..Sadece altın değil ,petrol fiyatlarını da izlemek gerek.
Bir diğer konu ise Hindistan rupisi geçen hafta en çok değer kaybeden para birimi idi altın için olumsuz tabi bu gelişme..Ama bir taraftan da düğün mevsimi,festival..Taleplerin hissedilmesi gereken bir haftadayız.
Altında 1712 lerde oluşacak bir duralama çoğu beklentinin aksine 1740-42 bandına dek bir tepkiyi beraberinde getirebilir.Bu hafta gelecek büyüme verilerinin metaller üzerindeki etkilerini ise Fomc sonrası değerlendireceğiz.Herhangi bir varlık alım miktarında artışın beklenmemesi Fed’in gecesinde izlenecek önemli konu.Eğer Fomc üyelerinin tavrı ekonomide iyimserliğe yol açacak işaretler alıyoruz şeklinde ise altına yaramaz.
1712-42 bandında beklediğimiz ilk 3 işgününde platformumuzda da belirttiğimiz gibi satışların daha aşağıya beklenmesi terse kalmaya yol açabilir.
Fomc sonrası altını yeniden yorumlarız..Herkese iyi bayramlar diliyoruz.
Venn Danışmanlık

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u