Ads 468x60px

Altın Nasıl Bir Yol İzleyecek

Para ve altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ''Türkiye'nin kredi notunun artırımı beklentisi satın alınırken, Moody's'in dünkü uyarısı bugün de göz ardı edilebilir'' dedi.

Yıldırımtürk, yaptığı açıklamada, 2 Kasım Cuma günü açıklanması beklenen Tarım Dışı İstihdam verisi öncesi doların zayıf seyrini sürdürebileceğini belirtti. Yıldırımtürk, Avro Bölgesi'nin yüklü kamu borcu olan ülkelerin borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda liderlerin görüşmelerinin oluşturduğu iyimserliğin avro/dolar paritesini destekleyebileceğini ve paritenin 1,2950-1,3050 aralığında dalgalanabileceğini kaydetti.

Küresel durgunluk endişeleriyle gerileyen emtia ve petrol fiyatlarının kıymetli metal fiyatlarında da satış baskısı oluşturduğunu ifade eden Yıldırımtürk, ''1795 dolar/ons'tan başlayan düşüş trendiyle altın fiyatı bir kez daha 1700 dolar/ons desteğini test edebilir. Altın fiyatı 1700 desteğinin üzerinde kaldığı sürece 1700-1715 dolar/ons ve 1700 desteğinin kırılması halinde 1680-1705 dolar/ons aralığında dalgalanabilir. İran'a uygulanan ekonomik ambargo nedeniyle İran'ın daha ucuz fiyattan petrol satıyor olması petrol fiyatlarının gerilemesinde etkili oluyor. Petrol fiyatı bugün de hafif aşağı yönlü seyir izleyebilir.'' değerlendirmesinde bulundu.

İç ve dış piyasalara da değinen Yıldırımtürk, global piyasaların görünümünde önemli bir değişiklik beklenmediğini ifade etti. ABD'deki doğal afetin New York Borsası'nın kapanmasına neden olduğunu, dünya piyasalarının da bu gelişmeden olumsuz etkilendiğini anımsatan Yıldırımtürk, ''Bugün New York Borsası yeniden işlemlere başlanacak, Japonya'da ekonomik durgunluk, Asya ülkelerinde küresel durgunluk etkisiyle Borsalarında karışık seyir devam edebilir'' dedi.

Avrupa'da yüklü kamu borcu olan İspanya, İtalya ve Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili görüşmelerin devam ettiğine işaret eden Yıldırımtürk, kreditörlerin İspanya ve İtalya'ya Avrupa Yardım Fonundan yardım isteme baskısını sürdürdüğünü, söz konusu ülke liderlerinin de bu baskıya tepki gösterdiğini söyledi. Bu gelişmelerin ve ABD'deki seçim atmosferinin paritelere yön verdiğini kaydeden Yıldırımtürk, şu tespitlerde bulundu:

''Önemli borsa endekslerinde karışık seyirler bugün de sürebilir. ABD Borsaları doğal afetten olumsuz etkilenerek bir miktar gerileyebilir. İç piyasada eylül ayı dış ticaret verisi bekleniyor. Türkiye'nin kredi notunun artırımı beklentisi satın alınırken, Moody's'in dünkü uyarısı bugün de göz ardı edilebilir. İMKB'de hisse bazlı alımlarla endekslerde yeni rekorlar test edilebilir. Gösterge tahvil faizleri hafif düşüş sürebilir. Döviz fiyatları mevcut fiyat seviyesinde küçük çaplı dalgalanabilir. 24 Ayar altın fiyatı dolar/ons ve dolar/TL fiyatlarındaki değişime duyarlı olarak 98,50 ile 99,25 TL/gram aralığında dalgalanabilir.''


http://www.finansgundem.com/haber/Altinin-seyri-ne-olacak/110854

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u