Ads 468x60px

Altın Draghi’ye rağmen yükseliyor

Dün Draghi’nin konuşmasının ardından 1.700 dolara kadar gerileyen altın yeniden yükselişe geçti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin dün deflasyon uyarısı yapması altın vadelilerini 1.700 dolara kadar çekerek altı haftanın en düşük seviyelerine çekmişti.


Altın, fiyatların son altı haftanın en düşük seviyesine inmesiyle yükselen talebin ardından tekrar sıçrayış gerçekleştirdi. Gümüş, platin ve paladyum da yükseldi.

Spot altının onsu gün içerisinde yüzde 0.7 yükselişle 1,714.07 dolara kadar çıkarken, Singapur saatiyle 15:06′da 1,711.03 puandan işlem gördü. Sarı metal dün 1,699 dolara kadar gerilerken 7 Eylül’de Avrupa Merkez Bankası’nın bazı ülkeler için yaptığı deflasyon uyarısından sonra ilk kez 1,700 dolar seviyesinin altını gördü. Fed, dün yaptığı açıklamada aylık 40 milyar dolarlık varlık alımına devam edeceğini ve faizlerin 2015 ortasına kadar sıfıra yakın kalacağını tekrar etti.

Aralık vadeli altının onsu dün 1,698.70 dolara kadar gerilemesinin ardından New York Comex’te yüzde 0.6 yükseldi ve 1,711.90 puana ulaştı. Külçe altın da doların, euronun da dahil olduğu altı dövizlik bir sepet karşısında değer kaybetmesiyle yükseldi. 99.99 saf altın Şanghay Altın Borsası’nda çok değişmeyerek gramı 344.9 yuandan (onsu 1,718.35 dolar) işlem gördü.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u