Ads 468x60px

EUR / USD Yorumu / GCM Forex - (23.10.2012)

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney, seçim öncesi üçüncü ve son tartışmalarında, birbirlerini dış politika konusunda açık bir vizyona sahip olamamakla suçladı.
Obama, Boca Raton, Florida’da Romney ile yüz yüze gerçekleştirdiği tartışmada, “Dış politikayı fiilen yürütecek durumda olmadığını biliyorum, ancak ne zaman bir fikir öne sürsen, yanılıyorsun”
dedi. Obama, eski Massachusetts valisi Romney’in “konuyla alakasız” stratejiler öne sürdüğünü sözlerine ekledi. Romney tartışmaya, Obama’yı, Suriye, Libya, Mali, Mısır ve İran’da artan tehditler şeklindeki tanımlamasını eleştirmekle başladı. Romney, Obama’yı Usame Bin Ladin’in öldürülmesi ile sonuçlanan saldırı konusunda kutlarken, aşırılıkçılığı reddetmek için “kapsamlı bir stratejiye sahip olmalıyız” dedi.
Haftanın açılış günü EUR/USD paritesi belirli seviyeler arasında hareketlerine devam ederken 1,3025 desteği üzerinde kalmasını sürdürdü. Makro-ekonomik haberlerin olmaması nedeniyle gün içi teknik analizin net bir şekilde görüldüğü EUR/USD paritesinde 1,3025 desteğine göre oluşturulan alış pozisyonlarında gün içi net işlem fırsatlarının oluşmasını sağladı. Çünkü 4 saatlik grafikte yükseliş kanalının alt noktası olan 1,3025 seviyesi önemli bir destek noktası olarak gözlemlendi ve EUR/USD paritesi bu destekten almış olduğu güçle gün içerisinde 1,30824 seviyesine kadar çıkış gerçekleştirdi. Şuanda da 1,3056 seviyesinde hareketlerini sürdüren EUR/USD paritesinin gün içerisinde 1,3085 ile 1,3022 seviyeleri arasında bant hareketine devam etmesi beklenilmektedir. Özellikle belirlediğimiz iki noktanın gün içerisinde dikkatle takip edilmesi gerektiğini, bu iki nokta arasında “destekten al – dirençten sat” ile işlem yapılabileceğini, ayrıca da daha sert hareketlerin devamı için de bu bandın dışına çıkılması gerektiğini söyleyebiliriz. Özellikle de 1,3085 direncinin geçilmesi ile 1,3140 seviyesine doğru bir çıkış gerçekleşebilir.
Temel olarak baktığımızda İspanya’nın 3 ve 6 aylık hazine bonosu ihalesi ile beraber Euro bölgesi tüketici güveni verileri olmakla birlikte ABD’de 4 haftalık hazine bonosu ile 2 yıllık tahvil ihaleleri verileri olacaktır. Makro-ekonomik anlamda yoğun bir gün olmayacağı gibi bugünde teknik analizin daha etkili olacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle de gün içerisindeki destek-direnç kırılışlarına dikkat etmek gerekmektedir.
PİVOT; 1,3025
DESTEK; 1,3025-1,2990-1,2950
DİRENÇ; 1,3085-1,3120-1,3140

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u