Ads 468x60px

55 bin kişiye iş fırsatı!

TİM: İhracatçılar yıl sonuna kadar 55 bin yeni istihdam hedefliyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı firmaların yılın son çeyreğinde ortalama 5 yeni çalışan istihdam edeceğini, bunun da genelde 55 bin yeni istihdam oluşturacağını açıkladı.


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, düzenlediği basın toplantısı ile ihracat eğilim araştırması 3. çeyrek sonuçları ve 4. çeyrek beklentilerini açıkladı. Raporla ilgili araştırmaya, tekstil, giyim, demir-çelik, bitkisel ürünler ve otomotiv alanına faaliyet gösteren 505 firma katıldı. Raporun detayları hakkında bilgi veren Büyükekşi, Özellikle araştırmaya katılan ihracatçı firmaların ortalama çalışan sayılarını 169 olarak hesaplıyoruz. Bunun 129'u mavi yakalı, 35'i beyaz yakalı, 5'i Ar-Ge çalışanından oluşuyor. dedi.

YÜZDE 25'İ BEYAZ YAKALI
'Önümüzdeki 3 aylık dönemde yeni çalışan istihdam edecek misiniz?' sorusunu firmalara yönelttiklerini, bu soru üzerine firmaların yüzde 25'inin beyaz yakalı, yüzde 32'sinin mavi yakalı, yüzde 10'unun ise Ar-Ge personeli istihdam edeceğini açıkladığını kaydetti. Firmaların 2012 yılı sonuna kadar çalışan sayısında artış beklediğini söyleyen Büyükekşi, firma başına 5 yeni istihdam, genel toplamda ise 55 bin yeni istihdam oluşacağını aktardı.

3. çeyrekte firmaların girdi maliyetinin yüzde 60,7 oranında arttığını söyleyen Mehmet Büyükekşi, Firmaların yüzde 11,7'si genel karlılık düzeylerinin, yüzde 11,1'i ise ihracatta karlılık düzeylerinin arttığını söylemekte. dedi. Büyükekşi, firmaların yüzde 50'sinin genel karlılık düzeylerinin azaldığına işaret etti.

İLK KEZ GİRİLECEK
TİM Başkanı, firmalar için katma değerin önemli olduğuna vurgu yaparak, Özellikle katma değer ihracat konusunu gündeme getiriyoruz. Firmaların kar edebilmesi için mutlaka Ar-Ge, tasarım ve inovasyona önem vermesi gerekiyor. ifadelerini kullandı. Firmaların üretimde kullandığı ürünlerin yüzde 65'inin yurt içinden temin edildiğini, bu sektörlerin bitkisel ürünler ve toprak ürünleri olduğunu aktaran Büyükekşi, yurt dışından temin edilen ürünlerin ise otomotiv ve kimyevi maddeler olduğunu dile getirdi. Yeni pazarlarla yapılan ihracatın yüzde 33 oranından artırdığına dikkat çeken Büyükekşi, ilk kez girilmesi planlanan ülkelerin ise sırasıyla Rusya, ABD, Çin, Irak ve Afrika ülkeleri olduğunu söyledi.

Firmaların kullandığı krediler konusunda da bilgi veren Büyükekşi, şunları kaydetti: Yine 'Dış finansman kaynaklarını nereden karşılıyorsunuz?' diye sorduğumuzda ise firmaların yüzde 80,6'sı özel bankalardan, yüzde 57'si ise EximBank'tan taleplerini karşıladığını söylüyor. Burada EximBank'ın oranının artması bizim açımızdan son derece önemli...

http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/55-bin-kisiye-is-firsati/838696/?bprtme=8868033615

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u