Ads 468x60px

Altın fiyatları bugün nasıl seyir izleyecek: Altın analizi

İntegral Menkul (http://www.integralmenkul.com.tr) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Altın fiyatlarında ABD seçimlerinde Obama'nın seçilmesi sonrası parasal genişlemeye devam edebileceği yönündeki spekülasyonların etkisinde gözlenen yükseliş, geçtiğimiz günlerde yine Obama’nın Mali Uçurum ile ilgili umut veren konuşması etkisiyle 1738 seviyelerinden yükselişini
sınırlandırdı. Altın fiyatlarında etkili olan satış baskısı Asya saatlerinde etkisini arttırarak 1721,2 seviyelerine kadar geri çekilmelere sebep oldu. Altın fiyatlarında işlemler an itibari ile 1725$ seviyelerinden hafif alıcılı devam etmektedir. Yatırımcılarımızın, bu aşamada, olası yükselişlerde 1731,5/1732,5 seviyelerinden satış pozisyonu açmalarını bu pozisyonlar için 1735 seviyesinin üzerini stop loss seviyesi olarak belirlemelerinin ve aşağıda 1725/ 1726 dolaylarını hedeflemelerinin uygun olabileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan Avrupa ve Almanya ZEW Ekonomik Hassasiyet verisi ve ABD Aylık Bütçe Beyanı takip edilmelidir.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Altın fiyatları ABD borsalarının kapalı olması nedeniyle gözünü Avrupa borsalarına çevirmişti. Özellikle de Euro bölgesinden gelecek olan sonuca göre hareketlilik beklentisi içinde olduğumuz altın fiyatları günlük grafikteki gerek İchimoku indikatörünün üst noktası gerekse 50 günlük basit hareketli ortalama olan 1742 direncini geçemediği için aşağı yönlü hareketlerini sürdürmekte ve Dolar endeksindeki kısmi çıkışlar da bu düşüşü desteklemektedir. Gün içerisinde 1738 seviyesine kadar yükselse de 1742 direncini geçemediği için satış baskısına maruz kalan altın fiyatları şuanda 1725 seviyesinde hareketini sürdürmektedir. Eğer altın fiyatları 1742 direnci altında kalmayı sürdürürse satış baskısının kısmi olarak devam edeceğini ve yeniden 1700’lü seviyelerin test edilebileceğini söyleyebiliriz.
Kısa vadeli olarak gözlemlenen bu düşüşlerin aslında cümlenin başında da belirttiğimiz üzere kısa vadeli olarak devam edeceğini, yaşanılacak düşüşlerden sonra altın fiyatlarının tekrar toparlanarak yukarı yönlü hareketlerine devam etmek isteyeceğini söyleyebiliriz. Bu nedenle de kısa vadeli yaşanılacak ve olası 1700 seviyesi hedeflenmelerinde uzun vadeli alış pozisyonlarında yer alınması önemlidir. Gün içi özellikle de satış işlem stratejisi gerçekleştirecek muhakkak stop loss’lu çalışmalıdır.
Pivot 1742 Destek 1717-1711-1702 Direnç 1732-1742-1752

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u