Ads 468x60px

Altın fiyatları düşer mi yükselir mi?

Son günlerde ünlü yatırımcıların altın yatırımlarını artırmaları, altın fiyatlarındaki yükselişin sürüp sürmeyeceği konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Thelira sitesinden Ceren Dilekçi’nin haberine göre dünyanın önde gelen ekonomilerinin merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek amacıyla daha fazla adım atacakları sözü vermesi ile altına yönelim yeniden artış gösterdi.


2 Kasım’da 1,677 dolara gerileyen spot altının onsu yeniden yükselişe geçerek 1,730 dolarseviyesine yükseldi. Merkez Bankaları’ndan gelmesi beklenen adımların yanı sıra, mali uçurum endişeleri, Avrupa ekonomilerine yönelik artan kaygılar ve Ortadoğu’da yaşanan çatışma altınfiyatlarının yükselişinde rol oynayan temel etkenler olarak öne çıktı.

Son günlerde ünlü yatırımcıların altın yatırımlarını artırmaları, altın fiyatlarındaki yükselişin sürüp sürmeyeceği konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Ünlü yatırımcı Gerorge Soros’un fonu Soros Fund Management LLC altın pozisyonlarını üçüncü çeyrekte yüzde 49 artırırken, ABD’li fon yöneticisi John Paulson, en büyük altın destekli fon olan SPDR Gold Trust’ta 3.62 milyar dolar yatırdığını açıkladı.

Bu yıl sonu için de pek çok defa 2 bin dolar seviyesine ulaşılacağı tahminleri yapılan altın fiyatlarında görülebilecek olası seviyeler konusunda uzman görüşleri..

    Altın Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarının durgun seyrettiği, aşağı yönlü seyrin etkili olacağı dönemde, sözlü müdahalelerle altının düşmesini engelleyici açıklmalar olduğunun görüldüğünü ifade etti.

    Halaç Menkul Değerler’den Haluk Mutlu değerlendirmesinde, Chicago Borsası’nda long pozisyonlarda spekülasyon yapan hedge fonların poziyonlarında bozulma görülmediğini kaydederek kısa süre içerisinde altın fiyatlarının yukarı yönlü yıl sonu hareketi yapacağını belirtti.  Mutlu, yılsonu itibariyle 1,800 doların üzerindeki kapanış, altının yukarı yönlü hareketinin devam edeceğinin teyidi olacağını ifade etti.

    Citigroup Küresel Emtialar Grubu Başkanı Edward L. Morse, emtialarda süper ralli döneminin sonuna gelindiğini kaydeden Morse,  fiyatlarının küresel merkez bankalarının büyümeyi artıracak teşvik önlemlerine ve güçlü talebe rağmen bile sert şekilde yükselemeyeceğini belirtti.

    Deutsche Bank analisti Raymond Key’in değerlendirmesine göre piyasalara enjekte edilen para ile gelecek altının ons fiyatında 2 bin doların üzerine görmek mümkün.

Para Sihirbazı Soros ve Paulson altın istifliyor

Avrupa’dan Çin’e kadar merkez bankalarının büyümeyi desteklemeyi birinci önceliği yapması enflasyon ve kur endişelerini artırırken altının 12 yıllık yükselişinin 2013′te de süreceğini düşünen Soros altına yatırım yapıyor.

ABD’nin SPK muadili sermaye piyasası düzenleme kuruluşu SEC’e yapılan bildirimlere göre Soros’un yatırım fonu Soros Fund Management altın pozisyonlarını üçüncü çeyrekte yüzde 49 artırdı. George Soros’un portföyünde yaklaşık 221.7 milyon dolarlık altın bulunuyor.

Rekor fiyatların teşviğe işaret etmesi ile altın yatırımcıları Paulson ve Soros altın alıyor.

16 analistin medyan tahminine göre kıymetli metal önümüzdeki yıl her çeyrekte yükselecek ve son çeyrekte oratalama olarak ons başına 1i925 dolardan ya da en az şimdiki fiyatın yüzde 12 yükseğinden alıcı bulacak.

ABD Securities and Exchange Commission verilerine göre Paulson & Co.; en büyük altın destekli fon olan SPDR Gold Trust’ta 3.62 milyar dolar yatırırken Soros Fund Management LLC ise üçüncü çeyrekte yatırımlarını yüzde 49 artırdı.


Kaynak: http://www.patronturk.com/altin-fiyatlari-daha-yukselir-mi#ixzz2D34iq5Xo

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u