Ads 468x60px

Microsoft, Windows 8 ile Apple’a savaş mı açıyor?

Pek sevilmeyen Vista’nın ardından kullanıcılarının gönlünü Windows 7 ile almayı başaran Microsoft, son yıllardaki en büyük çıkışını Windows 8 ile yapmaya hazırlanıyor. Arkasındaki devasa pazarlama bütçesiyle dünyanın 20 ülkesinde aynı anda lansmanı yapılan yeni ürün, gerek görsel, gerekse işlevsel açıdan Microsoft’un çığ gibi büyüyen uygulama dünyasında “Ben de varım” dediğinin bir göstergesi.


Takvimler 1996 yılını gösterdiğinde yeni bir çağ başlamıştı. Microsoft, Windows 95 ile bir çığır açmış, DOS’la kararan dünyamıza aydınlık bir “pencere” açmıştı. Sora marka bu ürünüyle teknoloji dünyasının hakmiyetini ele geçirdi ve uzun yıllar devam etti. Microsoft’un patronu bilişim dünyasının kralı ilan edilirken, Windows sayesinde kazandığı servet dilden dile dolaşan bir efsane haline geldi.

Ta ki akıllı telefonlar, dokunmatik ekranlar ve yeni işletim sistemleri hayatımıza girene dek…

Yenilikçi ve cesur rakipleri karşısında giderek kan kaybettiği konuşulan Microsoft, Windows Vista ile kullanıcılarına yaşattığı hayal kırıklığını Windows 7 ile toplamış olsa da asıl büyük bombasını geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan Windows 8 ile patlattı. Cihazları tek bir ekranda birleştirmesiyle tarihinin en büyük reklam kampanyasına imza attı. Bu yeni işletim sistemi için 1.5 milyar dolar gibi bir pazarlama bütçesi harcamayı planlayan marka, Windows 8 lansmanı için 26 Ekim haftası itibariyle aralarıda New York, Paris, Tokyo’nun da bulunduğu dünyanın 20 büyük merkezinde birbirinden renkli etkinlik gerçekleştirdi.

Elif Erman / IP Magazine


Kaynak: http://www.patronturk.com/microsoft-windows-8-ile-applea-savas-mi-aciyor#ixzz2D32L4600

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u