Ads 468x60px

Doğan Holding enerji sektöründe büyümeyi sürdürüyor

Doğan Enerji ile Full markası altında akaryakıt ve LPG otogaz istasyonları işleten Arista Holding arasında ortaklık kurmak için sözleşme imzalandı. Yeni ortaklıkla Doğan Enerji’nin yüzde 60, Arista’nın yüzde 40 hissesi olacak.


Doğan Şirketler Grubu Holding tarafıdan Kam Aydınlatma Platformu’na gönderilen Özel Durum Açıklaması’nda devredilecek hisse senetleri için Doğan Enerji’nin 109 milyon dolar ödeyeceği belirtildi.

İşlemi tamamlanması için Arista’nın, kapanış tarihi olarak öngörülen 28 Aralık 2012′de Full’ü sermayesinin yüzde 60′ına denk gelen hissesini Doğan Enerji’ye devretmesi. Doğan Enerji’nin ise 109 milyon dolar ödemesi gerekiyor. Kapanış için gerekli koşulların yerine gelmemesi durumunda kapanışın süresi 3 ay daha uzatılabilecek.

Full, pazar payını en hızlı artıran marka

Full, 2012 yılının ilk altı ayında özellikle benzinde pazar payını en hızlı artıran marka oldu. Full bu dönemde, benzinde yüzde 2.6, motorinde yüzde 1.6, beyaz ürün olarak tanımlanan benzin ve motorin toplamında yüzde 1.7, otogazda ise yüzde 2.2 pazar payına ulaştı. Full’ün bu yılın ilk altı ayındaki cirosu yaklaşık 650 milyo olarak gerçekleşti.

Full’ün 54 istasyonu, 5 dolum terminali ve bu istasyonlara hizmet veren 54 tankeri bulunuyor. İstasyonların 35′inde LPG otogaz da satılıyor. Full tarafıdan işletilen bu istasyonları 24′ünün mülkiyeti şirkete ait.

Doğan Enerji ile Arista, ortaklık konusunda 10 aydır görüşüyordu. Yılın başında imzalanan, müzakerelere başlanmasına ilişkin münhasırlık anlaşması yıl içinde üç kez uzatılmıştı. EnergyWorld


Kaynak: http://www.patronturk.com/dogan-holding-enerji-sektorunde-buyumeyi-surduruyor#ixzz2DV9NRdnr

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u