Ads 468x60px

Altın Ocak'tan beri en iyi haftasına hazırlanıyor

Teşviklerin ve borç krizinin talebi desteklemesi ile ETF'deki altın varlıkları genişlerken ocak ayından beri en iyi haftalık performansına hazırlananaltın üç haftanın yükseğinde seyrediyor.

Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar artışla 19 ocak tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,738.19 dolara yükseldi ve Singapur'da yerel saatle 14.26'da 1,736.80 dolardan alıcı buldu. Beş günlük kazanç durumunda ağustos ayından beri en uzun ralli gerçekleşmiş olacak. Bloomberg veri tabanına göre ETF'deki altın varlıkları 2,596.106 tona çıktı.

Altın bu hafta 27 ocak tarihinden beri en çok artış olan yüzde 3.5 artış gösterdi. Altının bu yükselişinde Başkan Obama'nın koltuğunda kalamaya devam etmesi ile ABD'li poltika yapıcıların ek teşviğe gideceklerine dair spekülasyon etkili oldu. Altın traderları ilse 11 haftanın yukarı yönde en baskın trarfında durdular. Bloomberg anketine katılan 33 analistin 25'i önümüzdeki hafta altının yukarı yönde hareket edeceğine dair tahminde bulundu.





Kaynak:bloomberght.com

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u