Ads 468x60px

Meclis'te araç saltanatına son!

Her yıl kamuda araç tasarrufuna gidilecek sözlerinin hiçbiri tutulmuyordu. Bu yıl ise yeniden araç saltanatına son verilecek sözleri yükselmeye başladı.

Sabah'ın haberine göre, makam araçları havuzda toplandı. Kamuda çok yüksek rakamlara ulaşan
lojman ve makam aracı konusu kamuoyu tarafından da eleştirilirken, TBMM ilginç bir uygulamaya imza attı. Daha önce milletvekillerinin lojmanlarının satılması, ardından TBMM'ye personel alımının sınava bağlanması uygulamalarına ek olarak şimdi de araç konusuna el atıldı.

İSTİSMARA ÖNLEM

TBMM'nin uhdesinde bulunan makam araçları Genel Sekreter İrfan Neziroğlu'nun talimatıyla havuzda toplandı. TBMM'nin elinde bulunan araçlar gün içinde artık havuzda bulunacak. Kişiye özel bağlı kalmayacak olan makam araçlarını, daire başkanları her istedikleri saatte ellerinin altında bulunduramayacaklar. Bunun yerine ihtiyaç halinde havuzdan araç istenecek. Bu kapsamda daha önce Meclis'te genel sekreterlik, genel sekreter yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuş ancak tahsis edilen makam araçlarını iade etmemiş olanlarda bulunan araçlar da geri istendi. 10'dan fazla araç bu şekilde tekrar Meclis'e dönüş yaptı. Araçların özel işler için kullanılması ve istismar edilmesinin önüne geçmek için, görev tanımı dışındaki işler için aracın zimmetli olduğu kişiden bilgi de istenebilecek. Yapılan değişikliklerle Meclis'in 2013'te araç kiralamasına ihtiyaç kalmadı.

http://www.finansgundem.com/haber/Meclis-te-arac-saltanatina-son/112235

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u