Ads 468x60px

Dünya Devinden 10 Milyar Dolarlık Zarar

Geçtiğimiz yıl 10 milyar dolar zarar açıklayan Japon elektronik devi Panasonic, bu yıl da aynı rakamda zarar beklediğini duyurdu. Böylece son 5 yılda toplam 25 milyar dolar zarar eden şirket, 62 yıldan sonra ilk kez kar payı dağıtamayacak.

 1918 yılında kurulan Panasonic, son yıllarda büyük düşüş yaşıyor. Şirket, geçen yıl 10 milyar dolar ile tarihinin en büyük zararını açıklamıştı. 2013 yılının Mart ayında sona erecek mali yılda ise 765 milyar yen (yani 9,6 milyar dolar) zarar bekleniyor. Panasonic'in başına bu yıl geçen Kazuhiro Tsuga, "Bu üzüntü verici ama elektronik ürün müşterisi azalan şirketlerden biriyiz" dedi. Zararın bu denli yüksek olmasına şirketin ödeyeceği yüksek miktarda verginin de sebep olduğu ifade ediliyor. Zira Panasonic'in bu yıl vereceği vergi 413 milyar yen yani yaklaşık 5 milyar dolar.

Düşüşte olan tek Japon şirketi Panasonic değil. Sony ve Sharp da aynı kaderi paylaşıyor. Geçtiğimiz yıl Sony 6,4 milyar dolar, Sharp ise 4,7 milyar dolar zarar açıklamıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u