Ads 468x60px

Altın fiyatları yeni bir atak için güç topluyor

Deutsche Bank’ın Londra’daki Küresel Metal İşlemleri Başkanı Raymond Key, altının onsunun 2013’te merkez bankalarının para basmaya devam etmesi durumunda 2 bin doların üzerine çıkabileceğini söyledi. Key, “2 bin dolar ihtimalini düşünüyoruz ama bunun da üzerine çıkabilir”
dedi. Küresel ekonomide merkez bankalarının resesyon ve Avrupa’daki borç kriziyle baş etmek için parasal genişleme politikalarıyla para basmaları, altının 12 yıldır devamlı olarak değer kazanmasını sağladı.

Rekor pozisyon almalar görüldü

Altın destekli borsa yatırım fonlarındaki varlıklarda da geçen hafta itibariyle rekor pozisyon almalar görüldü. Standard Chartere bankasının Küresel Metal İşlemleri Şefi Jeremy East, “Altın değerli metaller içinde en iyi performansı sergileyen emtia. Altındaki yükselişin en büyük tetikçisi ise borsa yatırım fonları” dedi. Altının onsu 6 Eylül 2011’de 1911 dolar seviyesine çıkarak rekor görmüştü. Altının onsu şu anda 1720 doların altında işlem görüyor.

Yıl sonu tahminlerinde 1.900 hatta 2.000 dolarların telaffuz edildiği altında son haftalarda kâr satışlarıyla gelen gerileme nereye kadar sürer? Fiyatlardaki gerileme alım fırsatı olarak görülebilir mi? Yatırımcı, bu soruların yanıtlarını arıyor.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, QE3, altın fiyatlarındaki yukarı yönlü seyri destekleyen tek faktör değil. Hindistan ve Çin başta olmak üzere, dünyadaki fiziksel altın talebi, yatırımcıların risk alma iştahı ve merkez bankalarının altın rezervlerini artırma eğilimleri gibi pek çok faktör, fiyatlar üzerinde etkili. Dünyada ABD, Avrupa, Japonya ve Çin gibi önemli merkez banlarının gevşek para politikaları ve dolayısıyla piyasalardaki likidite bolluğu devam devam ettiği sürece, altında ana yükseliş trendinin korunması bekleniyor.

“Portföylerde yüzde 10-20 arası olmalı”

Alper Kalyoncu
Garanti Bankası Hazine Bölümü altın analisti

“Son günlerdeki gerileme sadece kâr satışlarından kaynaklanmıyor. Yükselişte momentum kaybı oldu. Ancak 1.700 doların altına da gitmiyor. 1.700 dolara düzeltme sonrası, yukarı gidiş daha sağlamlaştı. 1.800 doların üzerinde de büyük potansiyel yok, ancak yukarı trend devam ediyor. Genel olarak 1.750 – 1.800 bandında dalgalanır, ancak yılsonuna kadar 1.800 dolar civarında yükselmesini bekliyorum.

Altın fiyatları üzerinde ABD ekonomisi verilerinin büyük etkisi var. Kasım ve Aralık işsizlik verileri takip edilmeli. Bu yıl veri de olumsuz gelirse, 1.750 dolar üzerinde yıkarı gidiş başlar. Ancak olumlu veriler gelirse; ki ben ciddi bir iyileşme beklemiyorum, 1.600 dolar seviyelerine geri çekilme olur. Ayrıca ABD ekonomisinin toparlanma sürecine girmemesi ve FED’in faiz artırma beklentisi olmadıkça 1.900 doları görme potansiyeli var. Portföylerde altının oranı yüzde 10-20 civarında kalmalı. yatırımda ise gram altın tercih edilmeli.”

Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.


Kaynak: http://www.patronturk.com/altin-fiyatlari-yeni-bir-atak-icin-guc-topluyor#ixzz2D34NWhTt

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u