Ads 468x60px

Elektrik faturaları bu kararla düşecek

Milli Savunma Bakanlığı'nın kayıp-kaçak ücretiyle ilgili başvurusu kabul edilirse faturalarda düşüş olacak

Elektrik faturalarında ödemesini yapan vatandaşlar kaçak kullananların da faturalarını ödüyorlar. Adaletsiz bir durumun yaşandığı elektrik faturalarına bir itiraz da Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Eğer bakanlığın itirazı kabul görürse faturalar daha düşük gelecek.


Hürriyet'in haberine göre, TEDAŞ Genel Müdürlüğü, 2003 yılından 1 Kasım 2012’ye kadar yaptığı kayıp-kaçak tarama çalışmalarında yaklaşık 46.9 milyon aboneyi kontrol ederken, 629 bin kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kaçak elektrik kullanan kişilerden 2.5 milyar lira tahsil edildi. Elektrikte kayıp kaçak bedelinin tüm tüketicilere yansıtılmasına Milli Savunma Bakanlığı'ndan itiraz etmişti. Bakanlığın Danıştay'a yaptığı başvuru kabul edilirse, elektrik faturalarının yaklaşık yüzde 10 düşmesi bekleniyor.

TÜRKİYE’de son 10 yılda kaçak elektrik kullanan kişilerden 2.5 milyar lira tahsil edildi. Batıdaki şehirler, kaçak elektrik kullanımında hedefi tuttururken, doğudaki şehirlerin kayıtlı elektrikten çok kaçak kullandığı tespit edildi. TEDAŞ Genel Müdürlüğü, 2003 yılından 1 Kasım 2012’ye kadar yaptığı kayıp-kaçak tarama çalışmalarında yaklaşık 46.9 milyon abeneyi kontrol etti. Yapılan denetimlerde 2.5 milyar liraya ulaşan toplam 10.04 milyar kilovatsaatlik kaçak tahakkuku gerçekleşti. TEDAŞ, çoğunluğu doğu ve güneydoğuda olmak üzere kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 629 bin abone hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çalışmalar sonucunda elektrikteki kayıp-kaçak oranı da özel şirketlerle birlikte yüzde 16.8’e düştü.

KAYIP KAÇAKTA DOĞU FARKI

Kayıp kaçakta Çoruh, Fırat, Çamlıbel, Toroslar, Meram, Başkent, Osmangazi, Boğaziçi, Menderes, Göksu ve Yeşilırmak dağıtım şirketlerinin hedefleri tutturduğu tespit edildi. Kayıp kaçak elektrik oranları en yüksek Dicle, Van Gölü ve Aras elektrik dağıtım bölgelerinde çıktı. TEDAŞ verilerine göre kaçak elektrik kullanımında Şırnak yüzde 81.6 ile ilk sırayı aldı. Şırnak’ı yüzde 76.1 ile Mardin, yüzde 74.9’la Hakkari, yüzde 72.3’le Diyarbakır ve yüzde 70’le de Batman izledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u