Ads 468x60px

Altın fiyatları düşer mi yükselir mi?

QE3 kazançlarını geri veriyor. FED’in son açıkladığı parasal genişleme programının (QE3) piyasalarda yarattığı olumlu hava uzun sürmedi. FED’in QE3 açıklamasının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçerken altın fiyatlarında geri çekilme etkili olmaya başladı. Altın fiyatları 1750 dolar seviyesinin altına indi ve şimdi Bernanke’nin hamlesinden bir gün önce olan 12 Eylül’den bu yana görülen en düşük seviyede işlem gördü.


“1900 dolar satış fırsatı”
Alper Kalyoncu / Garanti Bankası Hazine Bölümü Altın Analisti

Altın yükselme trendini 5-6 ay daha koruyacak gibi. Hedef 1.900 dolar/ons. ABD verilerini ve FED politikaları altında temel belirleyici olmayı sürdürecek. Altın aşağı seviyelerde 1.750 dolar ve sonrasında 1.700 ve 1.600 dolar/ons’a gerileyebilir. Ürün olarak bankalardan gram altın alınabilir, saklama derdi de yok. Fonlar beş altı ay sonra satmayı düşünen, piyasayı günlük takip etmeyen yatırımcılar için uygun.

Portföylerde yüzde 20 oranında altın tutulmalı, yüzde 20′nin üzeri riskli. 1.850 – 1900 dolar arası satış fırsatı olabilir. Jeopolitik risklerin artması durumunda ise borsa düşer, altın ve döviz yükselir. Yatırımcı açısından dengeleme söz konusu olur. Portföy, altın dışında faiz, hisse senetleri ve mevduata bölünebilir.
Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Altın fiyatları yorumları

Amerika’da haftanın son günü gelen, son 3 yılın en iyi İşsizlik Oranı, Altın’ın 1800leri görme çabasını başka zamana  bırakmışa benziyor. Cuma günü veriden sonra 1790dan  1772leri gören Altın, daha sonra toparlanarak 1780ün üzerine çıkmıştı. Bugünkü açılışı neredeyse en yüksek gördüğü  fiyat olan altın, bugünü de iyi gelen Amerikan verilerinin  etkisi altında geçirebilir. Fiyatlar için destek noktası 1760  olarak izlenebilir.
DESTEK FX Altın yorumu

Altın paritelere nazaran daha az dalgalanmış olsa da her zamanki  gibi güvenli liman sıfatını bırakmış değil. Piyasalarda oluşan her  türlü güvensiz ortamdan nasibini alan Altın, dünde yaklaşık 15  Dolarlık yükseliş gösterdi. 1830 Dolar hedefinin olduğunu  düşündüğümüz emtiada bugün gelecek verilerle yükselişlerin  görülmesi durumun da ara direnç olarak 1810 değerlendirilebilir. Kötü beklenen verilerin öncülerinden ve beklenenden  iyi gelmesiyle dolara gelecek alımlar Altını aşağı çekebilir. 1790  seviyesini pivot olarak değerlendirebiliriz, bu seviyenin altında  saatlik kapanışlarla 1770-1755 destek seviyeleri test edilebilir.
İntegral Menkul altın yorumu

“Altın fiyatlarında, bugün gerçekleşecek Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı öncesi, Euro Bölgesi’ndeki ekonomik sıkıntıların değerli metallere olan talebi azaltmaya devam edebileceği spekülasyonları ile satıcılı bir açılış gerçekleştiğini ve 1775$ seviyesinin aşağı yönlü kırılması ile 1767$ seviyelerine varan çekilmeler gerçekleştiğini gördük.

Bu sabah itibariyle işlemlerin 1771,6$ dolaylarında seyrettiğini gördüğümüz kotasyonda, yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1782,5/1783,5 seviyelerinden satış pozisyonunu açmalarını bu pozisyonlar için 1786 seviyesini stop loss seviyesi olarak belirlemelerinin ve aşağıda 1777 seviyelerini hedeflemelerinin uygun olabileceğini öngörmekteyiz. Bugün açıklanacak olan Euro Bölgesi Sentix Tüketici Güveni, Almanya Endüstriyel Üretim verileri ile akşam saatlerinde başlayacak Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı takip edilmelidir.”

Altında hedef 1.925 dolar

Bank of America Merrill Lynch’in açıklamasına göre altındaki ralli uzun vadede güçlenecek ve düşüş trendinden çıkılması ile 1.800-1.925 dolar/ons aralığı hedeflenecek.
Altın fiyatları için 5000 dolarlık tahmin

Bir türlü bitmek bilmeyen küresel ekonomik kriz, altının yıldızını parlatmaya devam ediyor.Çıkarma maliyetlerinden çok önemli artışlar olmamasına rağmen krizin başından bu yana sürekli yükselen altın fiyatları için Bank of Amerika Merrill Lynch (BAML) analistleri 3-5 bin dolarlık yeni senaryolar yazmaya başladı. BAML, analistleri, “Bu fiyat elbette birkaç ay içinde görülmeyecek. Ancak uzun vade için yukarı trenddeyiz” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu 1.787 dolara yükselerek yılın rekorunu kıran altın fiyatları için BAML emtia araştırmacısı Sabine Schela da “Emtia piyasaları için uzun vadede en iyi emtia altın” dedi. Schels, altının gelecek altı ayda 2 bin dolar seviyesine çıkacağını, 2014 sonunda ise 2400 dolara yükselebileceğini belirtti.

Merkez bankalarının agresif gevşek parasal politikalarının altın fiyatlarını yükselteceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Deutsche Bank’ın yayımladığı raporda altının 2013′ün ilk yarısında 2000 dolar seviyesini aşacağı tahmini yapmıştı.

Altın 7 ayın en keyifli haftasına hazırlanıyor

Son zamanlarda üst üste gelen parasal genişleme haberleri, altının alternatif yatırım olarak cazibesini daha da arttırmış görünüyor.

Altın vadelileri, merkez bankaları tarafından açıklanan teşvik önlemlerinin sarı metale olan talebi arttırmasıyla beraber son 7 ayın en büyük haftalık kazancına doğru ilerliyor. Fed, geçtiğimiz hafta ABD ekonomisini canlandırmak için parasal genişlemeye gideceğini açıklarken, Avrupa ve Japonya merkez bankaları da ekonomik büyümeyi hızlandırmak için adım atacaklarına dair söz verdiler.

Morgan Stanley: QE3 altın için “oyun değiştirici”

Morgan Stanley’nin emtia stratejistleri, Fed’in QE3 programının, yüksek altın fiyatları için “oyun değiştirici” olduğunu söyledi.

Fed’in üçüncü tur parasal genişleme programının altın fiyatları üzerindeki etkisini değerlendiren Morgan Stanley stratejistleri, “QE3 altın için oyun değiştirici olacak” yorumunda bulundu.

Stratejistler, Fed’in hamlesinin genellikle yalnızca riskli varlıklar için destekleyici olmadığına dikat çekerek, parasal genişlemenin dolar üzerindeki zayıflatıcı etkisinin, 2012′nin ilk yarısında görülen altın fiyatları karşısındaki engelleri de azaltacağını belirtti.

Morgan Stanley, altının onsunun dördüncü çeyrekte 1,740 dolara yükseleceğini, önümüzdeki yıl da 1,816 dolara tırmanacağını öngördü.

Altın son günlerde 1,764 dolarda seyrediyor ve geçtiğimiz ay yüzde 12 değerlendi.

Fed’in son hamlesinin altın için oyun değiştirici olduğunu savunan Morgan Stanley analistleri, altındaki yukarı yönlü son hareketlerin gücü ve büyüklüğünün, Fed’in gelecekteki politikalarına ilişkin algıdaki değişikliği yansıttığını söyledi.

Morgan Stanley aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası’nın sınırsız tahvil alım planının da değerli metali destekleyeceği görüşünü korudu.

Kuruluş, altında yükseliş öngörmede yalnız değil. Bank of America Merrill Lynch’in stratejistlerinden Francisco Blanch da, altının 2014′ün sonuna kadar 2,400 doları görmesini bekliyor.

Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan PATRONTURK hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.

Kaynak: http://www.patronturk.com/altin-fiyatlari-daha-yukselir-mi#ixzz29RocuqMQ

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u