Ads 468x60px

Asya Borsalarında Bugün - (16.10.2012)

Dünyanın en büyük ekonomisinde perakende satışların beklentinin üzerinde gelmesi Asya’daki ihracatçıları destekledi; Asya borsaları son 2 haftanın en büyük kazancına işaret etti.
Satışlarının beşte birini Amerika’da kaydeden Samsung Electronics Co. yüzde 2.1 primlendi.
Commonwealth Bank of Australia, Citigroup Inc.’in beklentinin üzerinde kazanç açıklaması sonrasında yüzde 0.5 yükseldi. Japonya’nın en büyük 3. cep telefonu operatörü Softbank Corp., Sprint Nextel Corp.’un yüzde 70 hissesini satın almaya anlaşması üzerine yüzde 9.7 değerlendi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kazançla 121.73 puana çıktı. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti. Asya Pasifik Endeksi’ndeki tüm sektör grupları tırmandı.
Ekonominin bir miktar hız kazanmış gibi göründüğünü söyleyen Paradice Investment Management Pty’nin portföy yöneticilerinden Matt Riordan, iyi bir sıçrama kaydedildiğini, ancak bu sıçramanın beraberinde toparlanma getirip getirmeyeceğinin hâlâ sorun olmaya devam ettiğini söyledi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi 4 Haziran’da kaydettiği bu yılın en düşüğünden, Avrupa’dan ABD’ye ve Çin’e kadar birçok ülkenin teşvik önlemlerini artırmasıyla yüzde 11 yükseldi. Endeks tahmini kazançlarının 12.8 katından fiyatlanırken, bu oran Standard&Poor’s 500 Endeksi için 13.7 katında ve Stoxx Europe 600 Endeksi için 12 katında seyrediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u