Ads 468x60px

Dolar Kazandıracak İşte Detaylar

Dünyanın önde gelen döviz stratejistleri dolar tarafında FED daha önceki parasal genişleme kararlarında olduğunu aksine bu sefer yukarı yönlü hareket olacağını öngördüler.
ABD Merkez Bankası’nın (FED) QE1 ve QE2 ile piyasalara enjekte ettikleri likidite sonrasında dolar tarafına yaşanan ciddi geri çekilmenin bu sefer olmayacağı ileri sürüldü.


FED Başkanı Bernanke’nin geçtiğimiz ay mortgage piyasalarında 40 milyar dolarlık tahvil alımı yapacağını açıklaması sonrasında Bloomberg anketine katılan 10 analistten 9 tanesi kurun güçlü kalacağını savundu. Aralarında Wells Fargo ve Westpac gibi piyasalarca en doğru tahminlerin yapıldığı yönünde inancın olduğu bankalarında içinde olduğu ankette teşvik paketlerini ekonomiye bir parça zarar vereceği görüşü gözlendi. Harcamaların kesilmesi ile mali uçurum riski artarken vergi yükünün de artması gelecek yıl ekonomi için olumsuz etki yaratacağı anketten çıkan bir başka sonuç oldu.

FED’in ilk iki hamlesinde dolar endeksi tarafında ilk etapta yüzde 4.6 ikinci etapta ise yüzde 3.9’luk geri çekilme gözlenirken, bankacılık sistemine 2.3 trilyon dolarda enjekte edilmiş oldu.

Dönem dönem tartışılsa da dünyanın rezerv para birimi olan doların QE3 sonrasında çok kısa bir süre düşüş yaşadığını kaydeden analistler ABD dışında ekonomilerde yaşanan büyük sıkıntılar nedeniyle dolar tarafında daha sert bir düşüş yaşanmayacağını öngördüler.

Westpac analisti Sean Callow süreçte ABD ekonomisinin çok iyi performans çizmemesi halinde dahi doların hasar görmeyeceğini savundu.  Wells Fargo tarafında konuya dair benzer bir değerlendirme dikkat çekti. 1.20’lerden başlayan dolar rallisinin 1.30 dolara kısa zamanda geldiği kaydedilirken Yen karşı da güçlü profilin devam ettiği belirtildi.

Analistlere göre bu çeyrekte çok güç gösteremese de Euro Bölgesi’nde borç krizinin daha fazla derinleşmesi beklentisi ile 2013’te dolar tarafında daha güçlü bir yapı sağlanacak.


http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/dikkat-dolar-kazandiracak/832377/

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u