Ads 468x60px

EUR / USD Yorumu / GCM Forex - (16.10.2012)

“Gün içerisinde 1,2890 desteğinden toparlanarak gün içi çıkış gerçekleştiren EUR/USD paritesi için bu desteğin önemli olduğunu, bu destek noktası üzerinde gün içi yükselişlerin devam edeceğini söyleyebiliriz.
Sabah saatlerinde gerçekleşen yükselişler nedeniyle gün içi düşüş baskısına son veren EUR/USD paritesinde yeniden satıcılı seyre geçebilmek için paritenin ya 1,2990 direncinden dönmesi ya da
1,2890 desteğini kırması gerekmektedir. Bu şartlar sağlanmadığı müddetçe EUR/USD yukarı yönlü atağına devam etmesi beklenilmektedir. Perakende ve Çekirdek Perakende satışlarının ABD borsaları ile açılışı ile aynı zamana denk gelmesi özellikle Dow Jones endeksindeki hareketliliğin oluşmasına katkı sağlanabilir. Genel anlamda Perakende ve Çekirdek Perakende satışları verisinin direk olarak Dolar endeksine etki etmesi beklenilmektedir.”
Dün akşam analizinde piyasaların özellikle 15,30’da gelecek olan Perakende ve Çekirdek Perakende satışları verisi ile etkili olacağını, teknik olarak da 1,2990 direncinin önemli olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Perakende ve Çekirdek Perakende satışlarının beklenenden iyi gelmesi Dolar endeksinde pozitif bir etki yaratırken ABD borsalarının açılışı sonrası aşağı yönlü hareketler gerçekleştirmesi EUR/USD paritesinde de satış baskısının oluşmasını sağladı. Diğer yandan paritenin 1,2980 seviyesine kadar çıkış gerçekleştirdikten sonra 1,2990 direncini geçememesi kısa vadeli satış baskısının oluşmasına neden oldu ki bu düşüş pariteyi 1,2928 seviyesine kadar taşıdı. Bu düşüşten sonra toparlanan ve tekrar normal seyir olan yükselişlerine devam eden EUR/USD paritesi şuanda 1,2965 seviyesinde hareketlerini sürdürmektedir.
Dolar’da değerlenmenin olduğu bir ortamda EUR/USD paritesinin neden bu kadar çok fazla düşmediği sorusu ise temel olarak Avrupa bazlı Euro’nun da değerli olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle de Avrupa borsalarındaki yukarı yönlü çıkış paritenin daha fazla aşağı düşmesini engellemiştir. Teknik olarak da paritenin hala daha 1,2822 desteği üzerinde kalması ve günlük kapanışını bu seviyenin üzerinde gerçekleştirmesidir. Teknik olarak baktığımızda gün içerisinde 1,29 desteğinin önemli olduğunu, bu destek üzerinde gün içi yükselişlerin devam etmesi beklenildiğini söyleyebiliriz. Ancak eğer EUR/USD paritesi gün içerisinde yükselişlerine devam etmek istiyorsa 1,2990 direncini de geçmesi gerekmektedir. EUR/USD paritesi yeniden satıcılı seyre geçebilmesi için paritenin ya 1,2990 direncinden dönmesi ya da 1,2900 desteğini kırması gerekmektedir. Bu şartlar sağlanmadığı müddetçe EUR/USD yukarı yönlü atağına devam etmesi beklenilmektedir.
Temel olarak baktığımızda gün içerisinde gelecek makro-ekonomik verilerin çokluğu paritede sert hareketlerin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle de gelecek olan bu verilere dikkat etmek gerekmektedir.
PİVOT; 1,2900
DESTEK; 1,2900-1,2875-1,2850
DİRENÇ; 1,2990-1,3030-1,3060

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u