Ads 468x60px

Piyasada Akçakale Gerginliği

Suriye ile yaşanan Akçakale gerginliği, piyasalarda da tedirginlik yarattı. Haberlerin gelmesinin ardından Dolar ve Euro'da sert yükseliş yaşandı.

Piyasalarda çok uzun süreden bu yana fiyatların içinde yer almayan jeopolitik riskler, dün yaşanan gelişmelerle birlikte bu kez daha fazla ön plana çıktı.

Önce Suriye sınırındaki Akçakale'ye düşen top mermisi, ardından da Türkiye'nin buna bazı hedefleri top atışıyla vurması, piyasalar üzerinde tedirginliği artırdı.

Yabancı ajans ve aracı kurumlar, olayları müşterilerine gönderdikleri kısa bilgi notlarıyla paylaşırken, bugün piyasanın gelişmelere nasıl tepki vereceği merak konusu.

Benzer bir korkuyu ilk olarak Suriye'nin düşürdüğü uçak sırasında yaşayan piyasalarda, olayın bir kenara not edildiği, ancak sıcak bir çatışmaya dönüşmediği müddetçe fiyatların içine girmesinin güç olduğu yönünde görüş birliğine varılmıştı.

KURDA SERT HAREKET

Haberlerin duyulmasının ardından Türk Lirası ABD piyasalarının açık olduğu süreçte yüzde 1'e yakın yükselişle 1.8070 seviyesine kadar çıktı.

Benzer bir yükseliş, euro/TL'de de yaşandı. Euro/TL'deki yükseliş yüzde 0,80'lik yükselişle 2,33 düzeyini gördü.

Günü 2.05'li seviyelerde kapatan kur sepeti, haberlerle birlikte 2.07'ye kadar yükseldi.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u