Ads 468x60px

Toyota 7.4 milyon aracı geri çağırıyor

Toyota dünya genelinde 7.4 milyon aracı geri çağırma kararı aldı. 2005-2010 yılları arasında üretilen modeller arasında Auris ve Yaris de bulunuyor.

Firma ABD'de 2.47 milyon, Çin'de 1,4 milyon ve Avrupa'da 1.39 milyon, Avustralya ve Asya'da 650 bin, Ortadoğu'da 490 bin, Kanada'da 240 bin aracı çağıracak.


Camlardaki arıza nedeniyle çağırılan modeller arasında 2005 ile 2010 arasında üretilen Vitz, Yaris, Auris, Camry, RAV4 ve Corolla bulunuyor.

Şirket, sorundan kaynaklanan bir kaza gerçekleşmediğini açıkladı.

Toyota'nın kararı, Ford'un 1996'daki 7.9 milyonluk çağırma operasyonundan sonra en yüksek geri çağırma olarak dikkat çekti.

Toyota, daha önce Japonya'da 2006 ile 2008 yıllarında üretilen 459 bin aracı geri çağırmıştı.

 TÜRKİYE'DE 58 BİN ARACI ETKİLEYECEK
Geri çağırmadan Türkiye de etkilenecek. Toyota Türkiye'den yapılan açıklamada, araçlardaki elektrikli cam ana anahtarının kontrolü için bir servis kampanyası düzenlendiği belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: "Elektrikli cam ana anahtarının üretimi esnasında koruyucu yağın (gres) her noktaya düzenli olarak yayılamaması sebebiyle kontak noktalarında zaman içerisinde aşınmalar meydana gelmekte ve bu aşınmalar takılma veya zaman içerisinde anahtarın çalışmamasına sebebiyet verebilmektedir.
Türkiye’de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmuyor. Ülkemizde, toplam 58 bin 154 adet araca yönelik olarak gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında 2006 -2008 yılları arasında üretilen bazı Yaris, Auris, Corolla, Camry ve RAV4 araçları yer alıyor. Toyota, tamamen kontrol amaçlı ve önleyici nitelikte olan bu kampanya için müşterilerini en kısa zamanda yetkili servislerine davet edecek. Yaklaşık 1 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek."



http://www.ntvmsnbc.com/id/25388956/

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u