Ads 468x60px

Altın, döviz, borsa yatırımcısı DİKKAT!

Para ve döviz piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın, döviz ve borsa yatırımcısını uyardı.
Yıldırımtürk, Uzun vadeli tasarruf amaçlı altın almayı düşünenler altını her fiyattan alabilirler. Kısa vadeli kar amaçlı altın yatırımı yapmak isteyenleri ise piyasaları çok yakından izlemeli. Çünkü artık paradan para kazanmanın çok zor olduğu bir dönemdeyiz. dedi.


Altın ve döviz fiyatlarının gidişatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, İlk çeyrek itibariyle altın fiyatında yüze 5'lik bir değer kaybı görüyoruz. İkinci çeyrekte bu gerilemenin dalgalı olarak küçük çapta devam edeceğini tahmin ediyoruz. 24 ayar altının gramı 90 TL'ye kadar gerilediğinde kısa vadeli alım yapılabilir. 94-95 TL'ye geldiğinde ise satış yapılabilir. İlk ikinci çeyreği de böyle geçirmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bunları yapanlar para kazanır. diye konuştu.

Yılın ikinci yarısından sonra altında daha da düşük seviler görebileceğini kaydeden Yıldırımtürk, dünyada finansal krizden çıkış görülmesinin bunda etkili olduğunun altını çizerek, şu bilgileri verdi:

Finansal krizden çıkış sinyalleri Amerika'dan geliyor. Yatırımcılar farklı kaynaklara yönelmeye başladı. Tahlile ve hisse senedine doğru yönelirlerken bir miktar altında da satış geliyor. Diğer kıymetli metallerde de bu var. Uzun vadeli ve tasarruf amaçlı düşünenler için altın her fiyattan alınabilir. Çünkü on yıl on beş yıl sonra satacaktır. Çeyrek altın veya cumhuriyet altını aldığında onun fiyatı o kadar önemli olmayacaktır. Ama benim bir miktar param var. Para kazanmak istiyorum, diyenler piyasaları çok yakından izlemeli. Çünkü artık paradan para kazanmanın çok zor olduğu bir dönemdeyiz. Bu fiyatlar aralığında bir takım al satlar yapılırsa bir miktar para kazanılabilir. Bu da piyasayı yakından izleyenlerin yapabileceği bir durum. Bundan sonrada altında bir miktar daha gerilemeler görüleceği gibi görünüyor. 11 yıldır yükselen altının bundan sonraki dönemlerde yerini yavaş yavaş başka yatırım araçlarına bırakabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u