Ads 468x60px

Fiyatı düşen Altın kapanın elinde kalıyor!

Altının son iki yılın en düşük fiyatını görmesi kuyumcu ları hareketlendirdi. Parası olan, borcunu kapatmak isteyen veya yatırım amaçlı altın almak isteyenler kuyumcularda yoğunluk oluşturdu.

Adana’da özellikle çeyrek, yarım gibi lira talepleri karşılanamıyor. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altındaki rekor fiyat düşüşün kuyumcu esnafından yüzde 30–35 oranında
talebi artırdığını söyledi.

Bankada parası olup altın almak için bekleyenlerin böyle bir fırsatı değerlendirdiğine dikkat çeken Başman, kendilerinin bu kadar ani ve hızlı düşüş beklemediğini kaydetti.

Başman, “Bu gelişmeleri fırsat bilen tüketici çeyrek, yarım, burma, yumurta baş gibi 22 ayar takılara talep arttı. Adana’da son iki gündür çeyrek ve yarım altın yok.” dedi.

İstanbul’daki darphanelerin böyle bir talep patlaması beklemediğinden söz konusu sıkıntının yaşandığını, bir iki güne kadar bunun aşılacağını ifade eden Başman, perşembe gününe kadar beklentilerin normale döneceğini vurguladı.

Başman, şöyle devam etti: “Müşterilerimizin bu tür lira taleplerine daha rahat cevap verebilecek hale geleceğiz. 24 ayar altının ve işçilikli bileziğin gramı 80.50 lira. Çeyrek altın ise eski 132, yeni 136 TL’ye alıcı buluyor. Borsalarda, parasal genişlemenin durduğu, kağıtların üzerine yazılan değerlere kavuştuğu gibi bir düşünce hasıl olduğu için altının artık kabuğuna çekileceği, biraz daha değer kaybedeceği yönünde görüşler var. Ekonomi çok duyarlıdır. Yüzde 35’lik lira talebi biraz daha artabilir. Umarım kimse zarar görmeden bu dalgalanma ve sancılı dönem atlatılır.”

Kuyumcu Murat Belci ise içi dolu çeyrek, yarım ve tam altına müşterinin ilgisinin yüzde 50–60 arttığını hatırlattı. Kuyumcu İbrahim Atla da vatandaşın yatırım amaçlı altına yöneldiğini belirtti.

http://www.samanyoluhaber.com/ekonomi/Fiyati-dusen-Altin-kapanin-elinde-kaliyor/991019/

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u