Ads 468x60px

BORSA, HİSSE SENEDİ, İMKB, SPK, İŞLEM HACİMLERİ, HİSSE ANALİZLERİ, ARACI KURUM ANALİZLERİ

Tabiri caizse ülkelerin ekonomisinin nabzı BORSA larda atmaktadır. Türkiye nin en büyük borsası olan İMKB büyük küçük birçok kurum veya kişinin yatırım yaptığı önemli ve büyük bir kurumdur. SPK ve İMKB onaylarının ardından halka arz olmuş şirketlerin hisselerinin alınıp satıldığı, el değiştirdiği bu borsa ülkemizin en büyük yatırım platformudur. Bu platformda işlem gören yatırım
kalemlerine genel olarak menkul kıymet denmektedir. Menkul kıymetler olarak; Hisse senetleri, hisse senedi türevleri, varantları, geçici ilmühaberler, yeni pay alma kuponları, tahviller, hisse senedine dönüştürülebilir tahvilleri (HDT), değiştirilebilir tahvilleri(DET), tahvil türevleri, tahvil faiz kuponları, hazine bonoları, katılma intifa senetleri, kar ve zarar ortaklığı belgeleri, banka bonoları, finansman bonoları, altın, gümüş ve platin bonoları, varlığa dayalı menkul kıymetler, gelir ortaklığı senetleri, gayrimenkul sertifikaları, tertip halinde çıkarılan ve 2 yıl veya daha uzun süreli ipotekli borç ve irat senetleri, borsa yatırım fonu katılma belgeleri ve içtüzüğünde kurucu dışındaki aracı kuruluşlarca serbestçe alım satımı öngörülen A tipi yatırım fonu katılma belgelerini sayabiliriz. Uluslar arası menkul kıymetlere ise Eurobondları örnek gösterebiliriz.
Genel olarak BORSA diye adlandırdığımız ve hisse senetleri alınıp satılan bu platformda alım  satım işlemleri aracı kurumlar veya bankalar tarafından gerçekleştirilmektedir. Gelişen teknoloji ile beraber banka ve aracı kurumların pc - mobil cihazlar için yaptırdığı trade progrfamlarını kullanarak kolayca ve hızlı bir şekilde yatırım yapılabilmektedir.

Ayrıca bazı web portalları aracılığı ile canlı veya 15 dakika gecikmeli olarak borsa, endeks ve hisse senedi fiyatları ile detaylara erişebilmek takip etmek mümkündür. Türkiye nin en büyük ve en dolu finans ekonomi ve yatırım içerikli web portallarından biri olan ekonomipiyasalari.blogspot.com da İMKB verilerini, sektörel endeksleri, BİS100 BİS50 BİS30 endekslerini, en çok artan ve azalan hisse senetleri ve endeksleri, en yüksek işlem hacimi olan hisse veya endeksleri, seans istatistiklerini, şirket haberlerini, aracı kurum analizlerini raporlarını yorumlarını, önde gelen dünya borsalarının endekslerinin kapanışlarını ve daha fazlasını ekonomipiyasalari.blogspot.com BORSA sayfasından ve yatırımcı rehberinden  inceleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u