Ads 468x60px

Memura Bölgelere Göre Maaş Ödenecek

“Hakkari’si, İzmir’i bizim değil mi?” diye soran Çelik, farklı yöntemlerin olduğunu, mesela çakılı kadro olarak kalması gibi söylemleri hatırlatarak, 10-20 yıl bir yerde kalmanın insan hakları ve çalışma şartları açısından doğru olup olmadığı sorusunu yöneltti.


Bölgeye göre farklı ücret tarifesi için de Çelik, sosyal tarafların kamu hizmetinin bütün bölgelere eşit dağıtılması konusunda hem fikir olduğunu söyledi. Çelik, bu şekilde olması halinde bazı bölgelere ve illere personel gönderemeyeceklerini dile getirdi. Çelik, yapılması gerekeni şöyle özetledi: “Adil bir şekilde, eşit bir şekilde dağılımını sağlayacak ve onların hukukunu gözetecek bir anlayışta buluşmamız gerekiyor. Bu bizim zorlanacağımız bir şey değil.”

"ÜCRET FARKLILAŞTIRILMASINA KAPALI DEĞİLİZ"

Her alanda böyle bir rotasyonun söz konusu olmadığını anlatan Çelik, ağırlıklı meslek gruplarına uygulanacağını ifade etti. Zaten bazı kurumlarda rotasyonun uygulandığının altını çizen Bakan Çelik, Gümrük Bakanlığı’nın başlattığını, poliste, sağlıkta ve eğitimde bunun uygulandığını aktardı. Çelik, kendilerinin bu düzenlemeyi bir çatı düzenlemesi olarak gördüklerini dile getirerek, bakanlıklara göre değil de ihtiyaca göre belli bir süreliğine personelin gönderilmesi olarak özetledi. Çelik, ücret farklılaştırılmasını da yarın konuşacaklarına dikkat çekerek, bu teklife de kapalı olmadıklarını kaydetti.

Kaynak: haber365.com

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u