Ads 468x60px

Hiç Düşündünüz mü ? En çok altın kimde?

Geçtiğimiz hafta ile ayı piyasasına girdiği düşünülen altında dün tepki alımları gözlendi. Son 30 yılın en sert günlük düşüşü ile 200 doların üzerinde değer kaybı yaşanırken dün gün içinde 1.400'e deyse de bu seviyede tutunamadı ve yeniden 1.388 dolara geldi. Rezervlerini altın ile çeşitlendirmiş merkez bankaları için de çok hoş olmayan bu haber sonrasında karışık mesajlar dikkat çekti. Merkez Bankaları da fiyatlardaki oynaklık için farklı farklı görüş belirtirken Nisan ayında resmi verilerde
31.694,8 ton altın tutulduğu ortaya konuldu. Bu hareketler elinde en çok altın rezervini bulunduran 10 ülkede de tedirginlik yarattı

10-Dünya altın konseyinin verilerine göre elinde en çok altın rezervine sahip 10'uncu ülke Hindistan. Düğün sezonu ile altın piyasasında ciddi oynaklıklar yaratmasına alışık olunan Hindistan cari açıkta yaşanacak rahatlamam nedeniyle bu düşüşten şimdilik memnun gözükenlerden. Ülkede Merkez Bankası rezervlerinin yüzde 9.6'sını altın oluşturuyor.

9- Listede dokuzuncu sırada 612.5 ton ile Hollanda yer alıyor. Ülke rezervlerinin yüzde 58.7'ini altın oluştururken 1991'de ülke Merkez Bankası'ndan resmi anlaşmalar nedeniyle 300 tonluk altın satışı haberi gelmişti.

8-Japonya listede 8'inci sırada yer alıyor. 1950'de sadece 6 ton altını olan Japon Merkez Bankası rezervini 765.2 tona çıkarttı. Son dönem verilerde rezervlerin yüzde 3.1'i altın oluşturuyor. 2011'de ülkede yaşanan tsunami ve nükleer felaket sonrasında 20 trilyon Yen'lik altın satışı yapmıştı.

7-Dünya altın konseyinin verilerine göre listenin 7'inci sırasında ise Rusya yer alıyor. 976.9 tonluk altın rezervi bulanan ülkede, Merkez'in rezervlerinin yüzde 9.5'ini oluşturuyor. 2012'de Rusya'nın rezervlerine 75 ton ek yaptığı biliniyor

6-Altıncı sırada yer alan İsviçre'nin 1.040 ton altını bulunurken ülke rezervlerinin yüzde 10'luk kısmı altından oluşuyor.

5-Listenin ortasına gelindiğinde Çin karşımıza çıkarken, ülkede 1054 ton altın bulunuyor. Buna karşılık bu rakam ülke rezervlerin yüzde 1.6'lık kısmını oluşturuyor.

4-Rezervler konusunda altına sıkı sıkıya bağlı olan bir başka ülke Fransa. Listenin 4'üncü sırasında ülke 2.435 tonluk altın var. Ülkenin rezervlerinin yüzde 69.5'luk kısmını oluşturan bu altın ülke için özellikle ekonomik sıkıntı yaşanılan son dönemde daha da önem kazandı.

3-Bir diğer Avrupa ekonomisi İtalya'da ise 2.451 ton altın tutuluyor. Ülkede altın rezervlerin yüzde 71.3'lük kısmını oluşturuyor.
Geçtiğimiz yıl altınları yeniden ülkede toplayacağına yönlük yapılan haberler ile gündeme gelen

2-Almanya listenin ikinci sırasında. 3.391 ton altın bulunduran ülkede rezervlerin yüzde 72'si altından.

1-İlk sıra ise ABD'nin. Ülkede 8.133.5 ton altın bulunuyor. FED'in rezervlerinin yüzde 75'lik kısmı altın.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u