Ads 468x60px

Elinde Altını Olanlara Kötü Haber

Uzmanların altın fiyatı konusundaki öngörüleri yatırımcıyı tedirgin etti.
Son yılların gözde yatırım aracı altın ın yıldızı artık parlamıyor. Dünyaca ünlü yatırımcı George Soros'un düşüş fitilini ateşlediği altında kayıplar sürüyor. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı dün 1.553 dolar ile son 1 yılın en düşük seviyesine indi.


650'DEN 610'A DÜŞTÜ
Soros'un altının artık güvenli liman olmadığını söylediği Şubat ayı ortasından bu yana altının onsu yüzde 5.3 değer yitirdi. Altının ons fiyatında yaşanan düşüş Kapalıçarşı'da da fiyatları vurdu. 2012 yılını 650 TL'den kapatan Cumhuriyet Altını, 610 TL'nin de altını gördü.

ELİNİZDEKİ ALTINLARI SATIN
Korkutan tahmin Fiyatlarda yaşanan sert düşüşün ardından yatırımcılar, Altın Fiyatları ndaki gerilemenin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Ancak son gelen raporlar da altında düşüşün süreceği yönünde. ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, yaşanan düşüşe rağmen altında kayıpların artabileceğini belirterek müşterilerine "Elinizdeki altınları satın" tavsiyesinde bulundu.

ALTIN İÇİN KORKUTAN ÖNGÖRÜ
Goldman Sachs, altının yıl sonuna kadar 1.450 dolara kadar gerileyeceği öngörüsünde bulunurken bu öngörü Şubat ayı sonu itibarıyla 1.600 dolar seviyesinde bulunuyordu. Bankanın altının onsu ile ilgili 2014 yılı tahmini ise oldukça çarpıcı. Goldman Sachs, altının ons fiyatının 2014 yılı sonunda 1.270 doları görebileceğini açıkladı. Yani 1.553 dolar seviyelerinden işlem gören altının onsu 2014 sonuna kadar yüzde 18 daha değer kaybedebilir.

BÜYÜK DÜŞÜŞLER GÖRÜLEBİLİR
"2013 yılı içerisinde fiyatlarda aşağı yönlü riskler öngörüyoruz" diyen Goldman analistleri Damien Courvalin ve Jeffrey Currie, altındaki düşük fiyat tahminlerinin doğru çıkacağını ve hatta bu tahminlerden de büyük düşüşler görülebileceği uyarısında bulundu.

Fitili önce Soros ateşledi George Soros'un Şubat ayı ortasında 8.5 milyar dolar büyüklüğündeki portföyünde bulunan altın yatırımlarının büyük bölümünü sattığı ortaya çıkmıştı. 2011 yılında 1 milyar dolara civarında olan Soros'un altın yatırımı Şubat ayı ortasında 100 milyon doların altına indi.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u