Ads 468x60px

Jim Rogers'tan Altın için Uyarı!

1 Hafta'da yüzde 12 değer yitiren Altın için bir uyarı da ünlü yatırımcı Jim Rogers'tan geldi...

Haftanın ilk işlem gününde Çin’den gelen ve beklentilerin altında kalan büyüme rakamları ile aşağı yönlü hareketi hızlanan altında daha fazla düzeltme geleceği ve alım için beklenmesi gerektiği uyarısı geldi.



Ünlü yatırımcı Jim Rogers’ın konuya dair yaptığı açıklamada sarı metalde henüz yeteri kadar düşüş yaşanmadığını belirtti.

Rogers Holding başkanı Singapur’da yaptığı açıklamada emtia cephesinde daha fazla düşüş yaşanacağı düzeltme hareketinin devam edeceğini belirtti.  Seviye vermekten kaçınan ünlü yatırımcı son iki yılın en düşük seviyelerine gerileyen altın için 1999’da başlayan rallinin merkez bankaları tarafında büyümeyi teşvik için atılan adımlar ile desteklendiğini dile getirdi.

Rogers 2006 yılında yaptığı açıklamada enerji ve hammadde fiyatlarında yaşanan artışın altına destek vereceğini açıklamış ve daha sonrasında altın o dönemin rekor seviyesi olan 1000 dolara yükselmişti.

2007 yılında yaptığı açıklamada elindeki altın pozisyonlarını satmadığını açıklayan ünlü yatırımcı 2009 yılında ise altının gelecek 10 yıllık dönemde 2000 doları göreceğini öngörmüştü. Ağustos 2011’de ise artık altın alımına ara verdiğini açılayan Rogers, 2000 dolarlık hedef ile ilgili öngörüsünü yinelemişti.  

Altına yüzde 10'luk satış gelirken gümüş tarafında da sert hareketler dikkat çekiyor. Gümüş yüzde 8.8 değer kaybederek 23.6 dolara düşerken Ekim 2010'dan beri en düşük seviyeyi görmüş oldu.

http://www.borsaaltin.com/altin/jim-rogerstan-altin-icin-uyari-h9004.html

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u