Ads 468x60px

Altın Fiyatındaki Kırılma FED Aracılığıyla Gerçekleştirildi

ABD Hazinesi eski başkan yardımcısı Paul Craig’e göre, Nisan ayından bu yana altın fiyatı üzerinde önemli bir manipülasyon çalışması var. O tarihte, altın aracı kurumları yatırımcılara, hedge fonları ve kurumsal yatırımcıların altından çıkış yapacağını, bunun öncesinde altınlarını satmalarını tavsiye
ettiler. Ardından, birkaç gün önce, Goldman Sachs benzeri bir açıklamayı kendi müşterilerine yaptı. Özetle, FED ve yandaş kurumları, küçük yatırımcının altın satmasını sağlamaya çalışıyorlar.
 Paul Craig, bunun “başından beri” altın fiyatını düşürmek ve özellikle önemli destek seviyelerini için bir çaba olduğunun farkında. Çünkü altın fiyatındaki artış, doların zayıfladığının en belirgin göstergesi. Buradaki “başından beri” ifadesi, muhtemelen Craig’in Hazine’de görev yaptığı yıllara gönderme yapıyor.
 Craig şöyle devam ediyor: “Piyasaya gelen altının kaynağını biliyorum: Bu sadece ‘kağıt’ altın. Bu kağıdı satanların elinde bir gram bile fiziksel altın yok, büyük ihtimalle. Yani karşı taraf fiziksel altın teslim almak istese, teslimat mümkün olmaz. Fiziksel altın stoklarının nerede olduğunuysa bilmiyorum. Kimilerine göre, satışa sunulabilecek fiziksel altın stoku hızla tükeniyor.”

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u