Ads 468x60px

Mevcut Seviyelerde, Altın Üreticilerinin Zarar Eder

TD Securities yetkililerine göre, altın fiyatındaki ani düşüş bazı altın üreticilerinin kepenk indirmesine neden olabilir. Bunun nedeni, tüm masraflar hesaba katıldığında, altın madenlerinin kabaca %15’inin altın fiyatının üzerinde üretim maliyetleri olması. Eğer altın fiyatı mevcut seviyelerde kalırsa, altın arzının önemli bir kısmı atıl kalır. TD Securities, mevcut kredi ve kurumsal bankacılık ortamında, ileri tarihli (future) satışlarının da çok zor, hatta imkansız olduğunu hatırlattı.

 Bu bağlamda, TD Securities altın için 1.300$ seviyesinin çok sağlam bir taban olduğunu belirtiyor. Firmaya göre, fiyat bu seviyenin altına sarkarsa, ciddi sayıda altın madeni kapanır. Geçen yıl altın üretim maliyeti ortalama 673 dolar, marjinal üretim maliyetiyse (90. yüzde dilimi ve üstü) 1.104 dolardı. 200 dolarlık capex kabulüyle, söz konusu yüzde dilimi için taban fiyat 1.300 dolar olur. Fiyatın bu seviyelerin altına inmesi, yıllık 262 tonluk altın arzının piyasadan çekileceği anlamına geliyor. 


http://www.saglamaltin.com.tr/haber/2860/mevcut-fiyat-seviyelerde-altin-ureticilerinin-15i-zarar-eder.aspx

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u