Ads 468x60px

Merkez bankaları harekete geçecek

Altındaki düşüş merkez bankalarına gevşek para politikalarını artırmaları için aradıkları nedeni verebilir
Değerli metal altında son günlerde görülen sert düşüş, aktivist merkez bankalara, altının değerini tırmandıran gevşek para politikalarını artırmaları için daha fazla neden verebilir.


Birçok kişinin altının 30 yılın en yüksek seviyelerinden düşüşüne getirdiği yorum, Çin ve ABD'den gelen büyüme rakamlarının hayal kırıklığına uğratmasıyla yıllık büyüme rakamlarının 4. kez korkutması ve yatırımcıların parsal teşviğin enflasyonu sıçratacağı beklentilerinin ortadan kalkması şeklinde öne çıkıyor. Altının düşüşüne ilişkin yapılan diğer yorumlar ise, Güney Kıbrıs'ın altın rezervlerini satacak olmasının diğer merkez bankalarının da aynı yolu izlemelerine neden olacağı endişesiyle altının teknik seviyelere gerilemesine yol açtığı yönünde.

Büyümede rakamlarından gelen cızırtılar ve enflason endişelerinin azalması, Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve dünya genelindeki görevdaşlarının, ekonominin bir noktada hız kazanacağı umuduyla teşvik eklemeye devam etmesi gerektiği düşüncesini destekliyor.

Altın piyasasının hiperenflasyon korkularından vazgeçmesiyle merkez bankalarının bu durumu fırsat bilerek, parasal genişlemelere devam edebileceğini belirten Yardeni Research Inc.'in başkanı ve baş yatırım stratejisti Edwrd Yardeni, bankaların emtia fiyatlarındaki zayıflığın büyüme endişelerini yansıttığı argümanını da ortaya atabileceklerini söyledi.

http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/merkez-bankalari-harekete-gececek/860475/

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u