Ads 468x60px

Yeni bir parasal genişleme (QE4) mi geliyor?

Morgan Stanley’nin stratejisti Parker, QE3′ün yeterince güçlü olmadığını savunarak, yakın zamanda QE4‘ün devreye girebileceğini söyledi.
Fed’in 3. tur parasal genişleme programının yeni ilan edilmiş olmasına rağmen, 4. tur tahvil alım programına ihtiyaç duyulabileceği sözleri belirmeye başladı.

Morgan Stanley’nin baş AB hisse senedi stratejisti Adam Parker, QE3′ün hisse senedi fiyatlarını ciddi ölçüde yükseltecek kadar güçlü olmadığını savundu ve özellikle ekonomik ve şirket haberlerinin son haftalardaki gibi kötüleşmesi hâlinde Fed yıl sonuna kadar QE4′ü açıklarsa şaşırmayacaklarını söyledi.
Fed, QE3 kapsamında bankalardan her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvili satın alacak.
Mortgag tahvil alımlarındaki bu seviyenin, S&P 500`deki kazançları yalnızca 25 baz puan yükselteceğini öngören Parker, bu getiriyi kazanmanın aylar alabileceğini, bu süreçteki volatilitenin kazançları daha da ufaltacağını anlattı.
Parker, QE4′ün gelebileceğini söyledi.
Bazı uzmanlar ise parasal genişlemenin şu noktada gerekli olduğunu bile düşünmüyor.
Wilmington Broad Market Bond Fund`ın yöneticisi Wilmer Smith, “QE3, QE4 ya da QE5 ekonomiyi desteklemeyebilir. Asıl sorun düzenlemeler ve mali uçurum” demişti.

Kaynak: 
http://www.patronturk.com

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u