Ads 468x60px

Babacan`dan bankalara `altın` destek

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) bankalara altın satma yetkisi vereceği çalışmaya destek verdi.

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen Çin-Avrasya EXPO’suna katılan
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) bankalara altın satma yetkisi vereceği çalışmaya destek verdi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Tarafların gerekli görüşmeleri yapması gerektiğine dikkati çeken Babacan, yastık altındaki altın tasarruflarının ekonomiye kazandırılmasını fikir olarak desteklediklerini vurguladı.

Taraflar istişare etsin

Babacan, Türkiye’de yastık altı diye tabir edilen altın tasarruflarının oldukça yüksek miktarlarda olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu miktarı tahmin edebiliyoruz ancak bilemiyoruz. Türkiye’nin cari açığı var. Bu nedenle eldeki döviz ve altın rezervinin ne kadar olduğunun ortaya konması ve bunun güvenilir bir şekilde rapor edilebilmesi de son derece önemli. Hadiseye genel olarak bakıldığında ‘yastık altındaki altının’ ekonomiye ve sistemin içerisine girmesini fikir olarak destekliyoruz. Bunun şekli ve yöntemleri ilgili taraflarla istişare halinde belirlenip düzenlenmeli.”

Kayıt altına alınır

Babacan, Merkez Bankası, BDDK, Hazine Müsteşarlığı, bankalar ve kuyumculuk sektörünün birlikte çalışarak, mümkün olduğunca kusurları giderilmiş ve şu anki sıkıntıları çözen yöntemler bulunabileceğine inandığını belirterek, daha önce hem Bankalar Birliği’nden hem de kuyumculuk sektöründen çalışmalar istediklerini, bu minvalde bazı fikir ve önerilerin kendilerine ulaştığını ve değerlendirildiğini aktardı. Babacan, buradaki amacın, kayıt altında olmayan “yastık altındaki altın tasarruflarının” ekonomiye kazandırılması olduğunu söyledi.

Büyüme hedefinde sapma az olur

BU yıl Orta Vadeli Program için hazırladıkları konjonktürün geçen yıla göre daha olumsuz olduğunu belirten Babacan, “Buna rağmen Türkiye’nin yüzde 4’lük büyüme hedefini değiştirmedik. Büyüme, belki bu hedefin bir miktar altında olabilir ancak hedefi değiştirecek kadar büyük bir sapma beklemiyoruz” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zararlar site ziyaretçilerini bağlayıp sitemizin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını peşinen kabul etmiş sayılır. ariyordum free backlink freebanner4u